Om oss

Om Bauerfeind

Bauerfeind är ett familjeföretag som är stolta över sina traditionella rötter. Företaget utmärker sig med sina moderna lösningar inom sjukvårdsindustrin som möjliggör ett aktivt och smärtfritt liv. Göran Sjödén rehab Distribution har i snart 30 år försett den Svenska marknaden med friskvård och rehabiliteringsprodukter. Vi är glada att nu även sälja produkter från Bauerfeind.

Kvalitet "Made in Germany"

Företaget grundades 1929 i Zeulenroda (Thüringen, Tyskland) och är en av marknadsledarna inom sin bransch: Bauerfeind har cirka 2 000 anställda världen över och representeras av dotterbolag i över 20 länder. Produkterna tillverkas exklusivt i Tyskland och tillverkas delvis för hand innan de skickas över hela världen. De uppfyller de strängaste kraven på kvalitet, effektivitet och bärkomfort. Detta bekräftas av regelbundna inspektionsprocedurer, för vilka våra produkter tillåts bära sigill och märken efter framgångsrika tester.

Varumärkets ambassadör Dirk Nowitzki

Vårt partnerskap med Dirk Nowitzki började i januari 2016. Han är den första globala varumärkesambassadören för Bauerfeind AG. Vikten av familj, en jordnära attityd och en kärlek till sport är det som förenar Bauerfeind och basketstjärnan. Dirk Nowitzki var ett fan av Bauerfeind-produkter långt före det officiella partnerskapet och sa: "Jag måste kunna lita på min kropp och Bauerfeind hjälper mig att göra det. Dess produkter är i världsklass.”

Globala partners i världens värld

Expertis, viljan att lyckas och laganda är alla värderingar som Bauerfeind främjar. Elitidrottare runt om i världen litar på dessa högkvalitativa produkter. Det har också blivit svårt att föreställa sig de olympiska spelen utan Bauerfeind. Företaget har varit en fast del av olympisk sjukvård sedan 2002: Till en början erbjöd Bauerfeind sina ortopediska tjänster uteslutande till tyska idrottare, men sedan 2010 har företaget ansvarat för att behandla idrottare från alla deltagande länder som en partner till den relevanta organisationskommittén. Senast behandlade Bauerfeind framgångsrikt idrottare vid de olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro.

En passion för sport: Bauerfeind Sports Line

15 års erfarenhet av att behandla toppidrottare och mer än 85 år av medicinska experter har lagts ner på utvecklingen av Bauerfeinds nya sportlinje. Det nya produktsortimentet är designat för fritids- och professionella idrottare som vill att deras rörelser ska kännas trygga och säkra och letar efter sätt att optimera sin prestation. Produkterna förebygger för tidig trötthet under träning och kan förebygga sportspecifika skador. De stöder förnyelse efter idrott och förkortar återhämtningsperioden.

Kundservice

Frågor om produkter, storlek etc? Få svar genom att chatta med våra experter.

Fraktinformation

Fri frakt vid beställningar över 1 000 kr!

Säker betalning

"PCI-kompatibel" vilket innebär det att vi har implementerat säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda känslig kreditkortsdata och persondata.