Workout

Hur du förbereder och håller dina nyårslöften

How to Prepare & Keep Your New Year’s Resolutions

Våra 5 bästa tips för dina nyårslöften

Med varje nytt år kommer nya mål och löften. Visste du att nyårslöften misslyckas med cirka 80 %, och de flesta övergavs i mitten av februari?

Vi vill hjälpa dig med dina nyårslöften så mycket du vill nå dem, så vi har skapat en lista med fem enkla tips som kan användas för alla löften – oavsett om de är relaterade till sport, din karriär eller någon annan del av livet.

Var specifik!

Ett av huvudproblemen med starka resolutioner är hur de är formulerade. Vaga mål som "att vara mer aktiv", "tillbringa mer tid med familjen" eller "äta mindre godis" lämnar alla för mycket utrymme för tolkning och subjektivitet.

Istället bör beslut och mål vara så specifika och mätbara som möjligt. Ett bra exempel skulle vara att "springa en timme tre gånger i veckan", eftersom det ger ett mer mätbart och konsekvent mål för dig att nå jämfört med att ha målet att helt enkelt "springa mer i år."

Var realistisk!

Även om din upplösning är formulerad på ett perfekt specifikt och kvantifierbart sätt, blir det så mycket svårare att nå om det är orealistiskt för dig. Om du inte har varit fysiskt aktiv på ett tag, är det inte bara långsökt att skapa målet om tre timmar långa löpturer varje vecka, utan också potentiellt skadligt.

Upplösningar bör börja med mindre mål som är mer kompatibla med din nuvarande livsstil. För exemplet ovan kan det vara bättre att börja med att springa två eller tre gånger i veckan i 15-20 minuter innan du så småningom arbetar dig upp till en timme.

Bonustips: Använd en av de fantastiska mobilappar som finns tillgängliga till din fördel. För löpare finns det många utmärkta appar som föreslår att gradvis börja nybörjare innan du ökar löpsträckan och frekvensen för att nå ditt mål.

Gör det till en vana!

Detta tips stämmer perfekt överens med det tidigare. Små förändringar inkluderas lättare i din vardag och kan kopplas till vanor du redan har – gör dem till vanor också.

Subtila förändringar av din förberedelse kan få varje mål att verka lite lättare, som att placera din löparutrustning bredvid din säng innan du somnar. Genom att göra detta kan du komma i träningskläder så fort du vaknar för att du ska börja dagen på rätt sätt, och allt som krävs är två till tre minuters förberedelse kvällen innan.

Var flexibel!

Ibland kan omständigheter utanför din kontroll hindra dig från att nå dina mål. Till exempel kan isiga, vinteriga vägar och snö snabbt förändra din motivation att springa.

I situationer som denna, leta alltid efter säkra alternativ, som att simma i din lokala inomhuspool eller springa på en träningsmaskin hemma eller på gymmet. Att ge dig själv flera sätt att arbeta med dina mål kan vara skillnaden mellan att hålla fast vid din beslutsamhet och att förlora den under dessa oförutsägbara ögonblick.

Skriv ner det!

Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att hålla dina nyårslöften är att helt enkelt skriva ner dina mål. Det är viktigt att göra detta på det "traditionella sättet", med papper och penna istället för din dator eller smartphone. Studier tyder på att att skriva för hand aktiverar betydligt fler hjärnområden än att skriva ord på en skärm, och det kan leda till att din plan blir mycket mer meningsfull och lättare att hålla fast vid.

Bonustips: Berätta för andra om ditt mål genom att lägga upp dina handskrivna resolutioner på en vägg, på kylskåpet eller online. Studier visar också att människor som offentliggör sina mål är mer benägna att hålla fast vid dem.

Läs nästa

Standing Rows
Ankle Support for Fitness Training

Kundservice

Frågor om produkter, storlek etc? Få svar genom att chatta med våra experter.

Fraktinformation

Fri frakt vid beställningar över 1 000 kr!

Säker betalning

"PCI-kompatibel" vilket innebär det att vi har implementerat säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda känslig kreditkortsdata och persondata.