Workout

Downward Dog Leg Raise Variation

Downward Dog Leg Raise Variation
Stärker axlar, armar, kärna och rygg

Letar du efter en övning för att stärka och sträcka ut din core, över- och underkropp? Lägg till nedåtgående hundbenlyft till ditt träningspass. För att hjälpa till ger Bauerfeinds Sports Achilles Ankel Support extra stabilisering utan att minska flexibiliteten för att utföra denna övning korrekt.

  1. Börja i en traditionell nedåtgående hundposition med dina armar, rygg och ben raka och bildar en inverterad V-form. Placera händerna axelbrett isär med fingrarna spridda.
  2. Håll höfterna raka och höj ett ben tills det är i linje med din rygg, huvud och armar. Håll en lätt böjning i knäna för att förhindra skador.
  3. Håll posen i 1-2 andetag, sedan underbenet medan du flyttar bålen framåt tills ditt huvud vilar direkt ovanför dina armar.
  4. Tryck in i mattan och flytta tillbaka din bål till Downward Dog. Engagera din kärna, sträck på rygg och nacke. Lyft benet.
  5. Upprepa med samma ben i 3-5 reps, beroende på fysisk uthållighet, byt sedan till motsatt ben i 3-5 reps.

Primära muskler: Axlar, armar, kärna och rygg
Sekundära muskler: Hamstrings, vader och glutes

Om OS-guldmedaljören Thomas Roehler:

Thomas Roehler är en professionell friidrottare som tävlar i spjutkast. Han är en olympisk guldmedaljör 2016 med ett personbästa på 93,90 m. Med passion för fitness visar Thomas oss några av sina favoritövningar för att börja året med hälsosamma vanor och nå dina mål oavsett om du precis har börjat eller har tränat länge.

Läs nästa

Achilles Tendon Pain after Running
Stretching after Running

Kundservice

Frågor om produkter, storlek etc? Få svar genom att chatta med våra experter.

Fraktinformation

Fri frakt vid beställningar över 1 000 kr!

Säker betalning

"PCI-kompatibel" vilket innebär det att vi har implementerat säkerhetsåtgärder som krävs för att skydda känslig kreditkortsdata och persondata.